Festes i tradicions

 

Un còctel de tradicions i modernitat

 

El folklore i les festes que es conserven a la Vall del Llobregós són una clara manifestació de l’anomenada societat pagesa tradicional, una societat rural amb identitat pròpia i diferenciada.

La festa per excel·lència de totes les viles, llocs i llogarets de la Vall és la Festa Major. No hi ha poble, o nucli agregat, que no la celebri, generalment a l’estiu, un cop acabades les tasques de la collita. En aquestes contrades també podem gaudir del ritual de foc, colors i disbauxa del carnaval, d’antigues danses de priors i priores, de rituals ancestrals com la matança del porc, les caramelles o la festa dels tres tombs de Sant Antoni.

Darrerament alguns pobles han recuperat antigues fires que, juntament amb els aplecs, són importants punts de trobada entre els veïns dels diferents pobles de la Vall.

Aquestes tradicions es barregen amb altres manifestacions culturals més modernes que any rere any es van consolidant com caminades populars, pessebres vivents, concerts de rock, sopars i balls populars les nits d’estiu i calçotades multitudinàries.

Festes en les que de ben segur tothom hi trobarà una estona d’entreteniment i de felicitat.